Някои факти около златото, за които трябва да знаете

Всички обичаме да носим злато, но ето някои по-малко известни факти за лъскавия метал, който изглежда почти незаменим, когато го използвате за украса.

Олимпийското злато медал не е направено от злато - олимпийският златен медал се състои от около 1% злато. Останалата част се състои приблизително 92% сребро и 6% мед. Последният път, когато твърдото злато е раздавано по време на Олимпиадата годината е била 1912 г. Мобилните телефони имат злато - ако съберете 900 килограма мобилни телефони, ще получите повече злато от това, което може да си представите при добива от златна руда със същото тегло.

Едва ли ще е по силите на някои да чака толкова много или да събира толкова много мобилни телефони? Оказва се, че ако се събира всичкото злато, което е в океана, няма да има достатъчно за всеки човек в света, който има четири килограма.

Златото е толкова меко, че може да бъде натрошено и смляно храносмилателната ни система - "биологично инертен", означава, че това злато може да премине през храносмилателния тракт, без да се абсорбира в системата. Дори и така, повечето експерти препоръчват да не поглъщаме колието, което виждате, ако под ръка имаме снакс!

Аурофобия -  може да бъде трудно за повечето да разберат, но някои хора страдат от нерационален и екстремен страх от злато или понякога дори и златни предмети са в състояние, наречено „Aurophobia“. Най-много недостъпното или споменавано често златото може да предизвика гадене, виене на свят и пристъпи на паника, наред с други симптоми.

Забравете позиция до банкомата за пари в брой - един хотел в Дубай разполага с банкомат, който раздава златни кюлчета с тегло 10 грама. Той дори дава персонализирани златни монети.

Зловеща причина зад златните обеци

Моряците в Европа използват да носят златни обеци - не за мода, но в случай, че се удавят, а телата им, когато изплуват над повърхността ще имат достатъчно злато. Такова може да се използва както за плащане, така и за подобаващо християнско погребение.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.