Login
Register
Начало

БГ фактура ама не точно

блог за интересна информация

Цена на билета за метро в Дубай

Ако сте предвидили посещение в Dubai, то добре е да знаете за всичко на едно място за Дубай. В това число цени на нощувки, цени на билети за местния транспорт, места за разглеждане, такси и т.н.

За целта сме подготвили малко информация за разходите за пътуване, почивки, системата на заплащане и други неща, които можете да намерите. Всичко това може да се окаже много полезно не само заради приятния престой, но и с идеята отделените средства да са достатъчни. Вземете под внимание факта, че данните, предоставени в статията могат да са малко по-различни от реалността. Опитайте се да си набавите и по-актуализирана информация около оферти. Ако забележите някакви неточности, винаги може да направите справка с коментарите в интернет, отзиви за различни екскурзии.

Първото нещо, което трябва да знаете в Дубай е свързано с Метрото.

На това място има 4 вида карти:

- Red карта - за еднократни пътувания

- Silver Card - за многократни пътувания

- Gold Card - дава правото да отиде на "злато" метро или казано по наше му да сте Вип пътешественик.

- Blue Card – за нея е малко вероятно да се нуждаете, защото тя се ползва от местните.

Ако планирате да използвате редовно метрото в Дубай, най-добре си купете карта сребро или злато. Някои ентусиасти процедират така – купуват трите вида карти и експериментират. Златото е  за две пътувания след това се възползват от сребърни карти, които са за всички останали пътувания.

Фактът, че пътуването с червен картон е малко по-скъпо, отколкото сребро. Цената на среброто ще бъде погасена само с 2-3 пътуване. Е, цената на билета за златна карта с два пъти по-висока от сребро.

Картите за метро в Дубай могат да бъдат закупени от специален човек от всяка гара. Такъв най-често седи в стъклена кабина в средата на турникетите или в машината.

Турникетите в метрото в Дубай

След като имате вече карта за пътуване в метрото на Дубай, трябва да отидете на една от въртележките и просто приложете карта. Зелената светлина ще отвори и на екрана ще се появи наличността по картата ви. Същата процедура трябва да се повтаря на изхода на метрото. За съжаление, балансът на картата ще намалява по-малко.

Няма нищо сложно, важно е да научите реда и всичко ще е като на всяко друго метро в света. Проверете и за цените на atlantis в Дубай.