Login
Register
Начало

БГ фактура ама не точно

блог за интересна информация

Правила за изучаване на чужди езици

Научете точните думи, по правилния начин.

Стартирайте уроци по изучаване на нов език. Това означава изучаване на нови думи. Разбира се, много хора цитират лош спомен в изучаване на нови думи и така бързо могат да се откажат, преди дори да се започнали.

Научете сродни думи, които лесно да асоциирате с майчиния език. С изучаването на езиков курс винаги ще знаете поне няколко думи, преди да сте започнали в детайли. Започването на език "от нулата" по същество е невъзможно поради огромното количество думи, които вече знаете, чрез сродни.

Сродните думи са "истински приятели" на думите, които разпознават вашия роден език това означава едно и също нещо на друг език.

Например романските езици като френски, испански, португалски, италиански и другите имат много думи, общи с английски език. Английският първоначално ги "взема на заем" от завладяването на Англия, което е продължило няколко стотици години.

Много езици също са думи, които споделят общ корен, които могат да бъдат написани малко по-различно. Така например в немски, който отива една стъпка по-далеч и има много думи от миналото на английски.

За да намерите общи думи с езика, който изучавате, просто търсене за "родствени" или заимствани от тях.

Това е много лесно с уроците по английският и с такива за европейските езици, но за по-далечни и екзотични нещата са различни.

Оказва се, че дори езици толкова различни, колкото японския могат да имат купища много сходни неща от речника.

Така че, за да направите живота по-лесен, когато започнете учене на език, една от първите думи, които трябва да включите в речника са „сродни" или "английски заемки", които могат да бъдат намерени бързо за почти всеки език.