Топ начини за популяризиране на сайта - защо SEO е най-евтиният

За да се популяризира сайт в интернет са необходими SEO услуги и знания и подход да се извършат редица действия, благодарение, на които посещаемостта на ресурса се увеличава.

Не всеки метод на популяризиране ще е подходящ за всеки сайт. Това зависи от вида на проекта, целта и бюджета на собственика.

Нека да разгледаме най-популярните и ефективни начини за популяризиране.

Контекстуална реклама

С помощта на контекстна и медийната реклама ресурсите напредват там, където е необходимо да се постигне висок трафик за най-краткия период от време. Тези сайтове включват онлайн магазини, една страница за информационни продукти и филиал на всякакви проекти.

Чрез закупуване на контекстна реклама във всяка търсачка, при въвеждане на конкретна заявка, потенциалният клиент веднага ще види рекламите на рекламодателя. И тъй като някои ключови запитвания могат да бъдат въведени десетки хиляди пъти на ден, само за един ден рекламодателят може да получи стотици клиенти.

Основният недостатък на контекстуалната реклама е нейната висока цена. Например, ако искате "SEO", рекламата трябва да е била поне няколко дни на първите места, трябва да имате известен бюджет. И въобще не е факт, че ще бъде възможно да се създаде такава реклама, която наистина ще привлича клиенти.

Ето защо, начинаещите трябва по-добре да се придържат към нискочестотни заявки. С тях може най-точно да определите аудиторията и да не харчите много.

Медийната реклама са банери, тийзъри и поредицата от различни реклами. Те привличат вниманието на хората, колкото е възможно. В никакъв случай не трябва да използвате изскачащи прозорци. Те само дразнят посетителите.

Социални мрежи – facebook реклама и маркетинг

Социалните мрежи станаха част от живота на почти всеки интернет потребител. И тази публика е толкова голяма, че може да намерите клиент за почти всяка услуга или продукт. Напредъкът в социалната сфера, мрежите могат да бъдат няколко вида:

Спам реклама – тя е с най-ниско качество. И социалните мрежи и много други проекти забраняват изпращането на спам. Но ако всичко е направено правилно, този метод може да даде невероятни резултати.

Докато изпращате спам, основното нещо е да не използвате един и същ текст във всяко съобщение. Постът трябва да изглежда възможно най-естествен. Ако изпращате лично съобщение на някого е желателно да се обърнете към лице по име.

Има много програми, които напълно автоматизират този процес. Някои софтуери дори могат да провеждат диалог със събеседници.

Насочени реклами - това е вид реклама, който вижда всеки потребител, на която и да е социална мрежа. Основните предимства на целевата реклама са, че може да показвате рекламата си само на целевата аудитория.

За да получите максимален ефект, незабавно да създадете 10-20 реклами с различни заглавия, картини и описание. След като се стартира всяка кампания, се избира най-добрият ефект. След това основният акцент се поставя върху него.

Реклама в групи. Необходимо е да намерите някои от най-популярните тематични групи, да се свържете със собственика и да се съгласите да поставите публикацията си на стената.

Ако онлайн магазинът напредва, много по-добре е да създадете своя собствена група и да я популяризирате. В този случай, когато групата постигне висока популярност, това ще осигури постоянно нарастване на потенциалните клиенти.

За да привлечете повече аудитория, този тип промоция може да наложи да ползвате услугата ot eXtremeSEO.

 

 

 

 

 

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.