Почистване след почивка - 6 съвета за уморените домакини

Гостите са останали щастливи от организирания празник. На фона на всички подаръци и картички са ви оставили и купища мръсни чинии, смачкани салфетки и петна по полираните мебели. Колко бързо да възстановите реда след заминаването на гостите?

Започнете почистване веднага. Колкото и да сте уморени, намерете сили да направите най-важното нещо, веднага след като гостите са напуснали. Не започвайте да разопаковате подаръци и не се изкушавайте да си лягате в продължение на няколко минути или да се отпуснете. След няколко минути, няма да бъдете в състояние да се изправите, а след няколко часа ще бъде много по-трудно да миете чиниите или да премахвате петна от покривки и килими. Стартирайте проект изхвърляне на стари дрехи от апартамент София.

Направете си план. Огледайте апартамента и определете, какво трябва да се направи сега и кои неща могат да се остави за по-късно. Не се опитвайте в продължение на половин час да внесете ред в апартамента - това е невъзможно.

Пуснете пералнята. Съберете покривки, салфетки, кухненски кърпи. Това е добър метод за отстраняване на петната, чрез незабавно пране.

Прашния под. Ако имате робот прахосмукачка, вие сте в час. В противен случай включете прахосмукачка за отстраняване на замърсяванията. Камъчета от обувките, пясък, трохи и всякакви други дребни замърсители ще бъдат отстранени на момента.

Премахнете остатъците от празничната трапеза. За да не излагате на опасност здравето и разпространението на хранителни остатъци е най-добре да приберете всичко в хладилника.

Заредете чиниите в миялната машина. Заредете програма която се бори с петна, осигурява перфектен блясък на елементи и омекотяване на вода.

Вече може спокойно да се отпуснете и дори да легнете. На утринта домът ви ще е безупречен и ще имате достатъчно време да разгледате подаръците.

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.