Колко струват съветите на баба, когато заговорим за пролетно почистване

Повечето хора се учат как да чистят за първи път, а други се справят блестящо, наемайки фирма за почистване на апартамент.

В която и категория да сте попаднали, предлагаме ви тези уроци, които в действителност ще намерят широко приложение, все някои ден. Независимо дали сте наели фирма или чисто и просо някои ден ви се наложи сами да се справяте с петна от разлят шоколад по бялата блуза. И докато повечето време е ценно, за всеки от нас, предлагам ви и да си водите бележки. Тези няколко трика ще се отплатят и ще спестят време някой ден, както във вашия живот, така и във вашия дом.

Не използвайте лак за коса, за да създадете статично положение за завесите – подобно аранжиране може да остави чувство за лепкав плат, а освен това при нанасянето му да бъдат засегнати и други участъци- стени, прозорци, дограма и пр.

Не бършете прозорците с вестник - въпреки че е признато за един от най-старите, изпитани и лесни начини, по добре е да се използват микрофибърни кърпи (които са предназначени да задържат грес и мръсотия). Вестникът, често оставя следи от мастило, когато бъде съчетан с вода и/или препарат. Ако ви трябва сондиране, вижте тук: EVROSONDA.COM.

Да не се съхраняват на едно място бельо и восъчна хартия - восъчна хартия между чаршафи, калъфки за възглавници и други сгънати платове може да е бариера за предотвратяване на смесиците цветове, но имайте предвид, че восъкът може да се стопи върху бельото, особено ако ги съхранявате в горещо таванско помещение или дрешник. Вместо това, използвайте листа хартия без восъчни покрития.

Не ползвайте сол срещу избелване на цветове - въпреки че може би сте чували за накисването на дрехи в солена вода, ще ги предпазите от избледняване с течение на времето. Въпреки това, ако не е добре съхранена солта, може да направи голяма мръсотия в шкафа или чекмеджето, където се поставя.

Почистване остриетата на вентилатора става с калъфка - вместо да използвате парцал или перо, за почистване поне веднъж седмично е по-добре, когато не ползвате вентилатора да покривате с калъфка. Това помага да предпазите перките и мотора му от прах и отломки от вътрешната страна и ще спести време за допълнително почистване. Разберете от тук: DEPO.BG - фирма за извозване до депо.

Можете да  благодарите на баба за цялото време, което ви спестява с тези трикове.

 

 

 

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.